Over Caya

Het Caya pessarium is een nieuw en betrouwbaar voorbehoedsmiddel. Caya wordt net zo eenvoudig als een tampon in de vagina gebracht. Het pessarium wordt vlak voor de baarmoedermond geplaatst en voorkomt daarmee dat zaadcellen in de baarmoeder komen. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak. Caya is een betaalbaar anticonceptiemiddel, het gaat namelijk tot wel twee jaar mee. Het pessarium kost €37,53.

Caya dient altijd in combinatie met Caya gel gebruikt te worden om een goede betrouwbaarheid te waarborgen. Door de zure pH-waarde van de gel worden spermacellen gedeactiveerd. Dit heeft tevens een positieve invloed op de vaginale flora en biedt bescherming tegen het ontstaan van vaginale infecties.
Caya gel bestaat uit melkzuur, natriumlactaat, cellulose, sorbinezuur en water.
De Caya gel kost €10,23 en bevat ongeveer 15 doseringen.

Let op: Binnenkort wordt de Caya gel niet meer geleverd met applicator je kunt deze los verkrijgen via onze webshop:

Aplicatoren bestellen

Download de gebruiksaanwijzing

Caya past bij mij

Steeds meer vrouwen willen een natuurlijke en zekere vorm van anticonceptie – zonder hormonen. Het Caya pessarium biedt de mogelijkheid om zelfbewust anticonceptie toe te passen alleen op die momenten dat je dat wil. Caya wordt vóór de seks in de vagina ingebracht, zo gemakkelijk als een tampon. Dit kan al vanaf maximaal 2 uur voor de seks zodat er geen onderbreking tijdens het liefdesspel is.

Het Caya pessarium bedekt de baarmoedermond volledig en ligt tussen het achterste schedegewelf en de nis achter het schaambeen en is niet voelbaar. Tijdens en na de seks verhindert het pessarium het binnendringen van zaadcellen in de baarmoedermond. Na de gemeenschap moet het Caya pessarium minstens 6 uur in de vagina blijven.

Caya biedt drievoudige zekerheid

  • Het siliconenmembraan functioneert als een mechanische barrière vlak voor de baarmoedermond. De stevige rand van het Caya pessarium sluit de baarmoedermond volledig af.
  • Caya contraceptieve gel bevat onder andere cellulose, dat een extra mechanische barrière rond de baarmoedermond vormt.
  • Caya gel heeft een zure pH-waarde van 3,8, waardoor de zaadcellen worden gedeactiveerd. Deze pH-waarde heeft bovendien een positieve invloed op de vaginale flora en biedt bescherming tegen het ontstaan van vaginale infecties.

Wanneer mag je Caya niet gebruiken?

  • Gedurende de eerste 6 weken na een bevalling
  • Bij een sterke vagina- of baarmoeder verzakking (prolaps)
  • Als voorheen een pessarium maat 60mm of maat 85mm of groter gebruikt werd. M.a.w. indien een kleine of zeer grote baarmoedermond is waargenomen
  • Ook nog belangrijk; het pessarium beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA).